Frk Fs fødselsdagsgave

Som skrevet så kan jeg godt lide st være kreativ og lave tingene selv fra bunden. Det gælder ikke kun den hjemmerørte mayonnaise eller nøddekrem nej det gælder også legetøj. Da vi for et par uger siden var i en butik med børneting lagde min kæreste og jeg mærke til hvordan vores datter legede fint med en dukkeklapvogn. Bingo tænkte jeg, det bliver en god gave til hende. Men… De klapvogne jeg stødte på under min søgning var alt for lyserøde. Så fandt jeg en diy på hvordan man kan spraymale og sy et nyt betræk til en dukkeklapvogn (Delia creates). Så man den tanke granskede jeg den blå avis og fandt til sidst en fix lille Babyborn klapvogn i fin stand ( familien der solgte den viste sig at gå på min gamle folkeskole – lidt hyggeligt).

Stellet var fint så det valgte jeg ikke at male, kun lave betrækket om. Stofvalget faldt på et flot tyndt bomuldsstof fra Stof og Still med lotusblomster på samt et med hvidt geometrisk mønster samme steds.

Herunder vil jeg prøve at vise og beskriver hvor nemt det faktisk kan gøres, hvis man har lyst til at kaste sig ud i projektet selv.

du skal bruge:

  • ca 25-30 cm stof, hvis tyndt så dobbelt op. Det skal min. være 50cm bredt.  Fatquarter kan med fordel bruges her.
  • 1m gjordbånd
  • lidt velcro eller et spænde til selerne
  • skråbånd ca. 2m
  • enten elastik eller skråbånd til foroven på betrækket (se billedet)
først skal betrækket skilles ad forsigtigt så man kan bruge det som skabelon
først skal betrækket skilles ad forsigtigt så man kan bruge det som skabelon
Fil 31-08-15 00.35.34
de adskilte dele lægges på det ønskede stof du vil sy betrækket af, enten dobbelt med vrangsiderne mod hinanden eller enkelt hvis stoffet er kraftigere i det.
Fil 31-08-15 00.41.51
klapvognsbetrækket bagpå. færdigt.
Fil 31-08-15 00.42.07
og foran…
Fil 31-08-15 00.42.47
et voila: det færdige produkt!

fremgangsmåden:

det originale betræk skilles ad forsigtigt med en opsprætter. De to dele lægges på det ønskede stof og tegnes af, husk at markere hvor selerne skal sidde samt at lægge det ekstra på side delen som går ind af på de der to dutter.

de to nye dele syes sammen. Start med at fæste midten på siddestykket på rygstykket, der skal nok bruges en del knapnåle. Sy det sammen. Kant det derefter med skråbånd, husk dobbelselen der skal være mellem dukkens ben.

Kan derefter hele betrækket, husk at sætte selerne i samme ombæring samt de to elastikker/kantbånd eller hvad du lige har i betrækkets øverste hjørner. og så er det bare at sætte det på stellet. Stellet kan evt. spraymales, men hvis det er i god stand og rimelig pænt at se på så behøver du ikke at gøre noget ved det.

jeg har nok brugt omkring de 100kr for projektet, da jeg brugte to forskellige stoffer og klapvognen kostede 60kr.

god fornøjelse med projektet

Reklamer

One thought on “Frk Fs fødselsdagsgave

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s